ٰٰسایت Freelancer.com، به عنوان یکی از بزرگترین سایتهای کاریابی آنلاین شناخته میشود. در سایت فریلنسر هر فرد میتواند در طول یک ماه، بدون پرداخت هیچ هزینهای، به تعداد ۸ بار برای پروژههای موجود در سایت پیشنهاد دهد. همانند دیگر سایتهای کاریابی، سایت فریلنسر هم مشکلاتی را از قبیل پشتیبانی و هزینههای زیاد دارد. سایت فریلنسر در رتبههای پایینی در نظر سنجیهای صورت گرفته نسبت به عملکردش قرار گرفته است.
یکی از دلایلی که شاهد افزایش رقبا و سایتهای مشابه فریلنسر در بازار هستیم، این است که سایت فریلنسر توانسته با سیاستهای موجود در ساختار خود، سودآوری بالایی داشته باشد که این سودآوری به دلیل درخواست پرداخت هزینههای زیاد و بیمورد از کاربران سایت میباشد. بدین صورت که از زمان ثبت نام در سایت، فریلنسر به هر نحوی در تلاش است تا هزینهای را از کاربر بگیرد. این هزینهها متغیر بوده و شامل موارد متفاوتی مانند گرفتن هزینه برای افزایش رتبهی کاربر در سایت و یا دادن مزایایی بیارزش به کاربران میشود. اگر پروژهای را حذف کرده باشید، سایت از شما درخواست هزینه میکند. اگر پروژهای را تحت امکانات سایت از دید موتورهای جست و جو پنهان کرده باشید، باید هزینهای را به سایت بدهید.
با وجود این که در همهی سایتهای کاریابی شاهد وجود چنین هزینههایی هستیم، ولی سایت فریلنسر وارد مرحلهی دیگری شده و مدل اقتصادی مخصوص به خود را به وجود آورده است. این سایت بر اساس مدل عضویت کاربران ساخته شده؛ بدین صورت که بر اساس سطح عضویت کاربر، به بهانههای مختلف، به طور مداوم هزینههایی از کاربر گرفته میشود. استراتژی قیمت گذاری در سایت بسیار پیچیده بوده و هزینههای زیادی را برای طرفین پروژه در پی دارد.
محیط سایت، جو سختی برای کارجویان و کارفرمایان دارد. در این سایت، یک فرد به عنوان کارجو، باید ۱۰ درصد کارمزد + ۲.۳ درصد از هزینهی برداشت شده را در اختیار سایت قرار دهد. به طور مثال، اگر در ماه ۴ هزار دلار درآمد داشته باشید، باید ۴۸۳ دلار کارمزد به سایت بدهید؛ البته تنها در صورتی که فقط یک بار با سایت تسویه حساب کرده باشید. برای کارفرمایان نیز شرایط مشابهای برقرار است. در کل سایت فریلنسر، گرانترین و پر هزینهترین سایت کاریابی در میان دیگر سایتهای مشابه، مانند oDesk ،Elance و PeoplePerHour میباشد.
سایت فریلنسر یک برنامه اقتصادی عالی برای خودش طراحی کرده است، اما کارجویان و کارفرمایان در این سایت در شرایط بسیار سختی قرار میگیرند و برای هر کدام از امکانات سایت باید هزینهای را پرداخت نمایند. همچنین انتقادات زیادی به پشتیبانی سایت وارد است؛ در مواقع مراجعه به داوری در مورد پروژهها، اگر اختلافاتی بین کارفرما و کارجو به وجود آمده باشد، نباید انتظار قضاوتهای سریع و عادلانهای را از سایت داشت.
اما سایت فریلنسر مزایایی نیز دارد، در این سایت افراد زیادی مشغول به فعالیت هستند و سایت دارای تعداد بالایی کارفرما و کارجو برای به نتیجه رساندن پروژهها میباشد. در سایت حدود ۱۴ میلیون کاربر و ۷ میلیون پروژهی ثبت شده وجود دارد. طراحی و ظاهر سایت بسیار مدرن بوده و از نظر کارایی نیز بسیار کاربر پسند میباشد. از مزیای دیگر سایت این است که شروع کار در سایت، رایگان بوده و نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینهای نمیباشد. همچنین در پرداختیهای صورت گرفته، تا زمانی که پروژه به صورت کامل تحویل داده نشده باشد، امکان برداشت هزینه واریزی وجود ندارد و در واقع این هزینه تا زمان تحویل کامل کار به صورت امانتی در اختیار سایت قرار میگیرد.سایت Freelancer.com، به عنوان یکی از بزرگترین سایتهای کاریابی آنلاین شناخته میشود. در سایت فریلنسر هر فرد میتواند در طول یک ماه، بدون پرداخت هیچ هزینهای، به تعداد ۸ بار برای پروژههای موجود در سایت پیشنهاد دهد. همانند دیگر سایتهای کاریابی، سایت فریلنسر هم مشکلاتی را از قبیل پشتیبانی و هزینههای زیاد دارد. سایت فریلنسر در رتبههای پایینی در نظر سنجیهای صورت گرفته نسبت به عملکردش قرار گرفته است.